Ευαίσθητο δέρμα

images/PROSOPO/evaisthito_derma/evaisthito_derma.JPG

Κοκκινίλες, αίσθηση τραβήγματος, κνησμού ή καύσου, δυσανεξία στο νερό, στο κρύο και τον αέρα, στον ήλιο, στα καλλυντικά. Μια επιδερμίδα που είναι διαρκώς και με κάθε τι, ερεθισμένη. Συνήθως  η ευαισθησία «προτιμά» τις ανοιχτόχρωμες, λεπτές και ξηρές επιδερμίδες. Δεν υπάρχει όμως μόνο ένας, αλλά πολλοί τύποι ευαισθησίας. Για παράδειγμα, υπάρχει το ευαίσθητο δέρμα που αντιδρά περιστασιακά σε προϊόντα ή σε περιβαλλοντικές αλλαγές. Υπάρχει το δέρμα με τάση ερυθρότητας που κοκκινίζει και φουντώνει αντιδρώντας σε ορισμένες τροφές, στο αλκοόλ ή σε αλλαγές θερμοκρασίας. Υπάρχει το αλλεργικό που αντιδρά σε όλα, στα αλλεργιογόνα, σε προϊόντα καθημερινής φροντίδας στο περιβάλλον….  

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η αιτία;  Ο βασικός «ένοχος» για την ευαισθησία είναι το  αμυντικό σύστημα του ίδιου του δέρματος, που δεν κάνει πια σωστά τη δουλειά του. Το υδρολιπιδικό φιλμ, ο προστατευτικός φραγμός της επιδερμίδας που συγκρατεί την υγρασία και λειτουργεί σαν ασπίδα για να αποτρέπει τα βακτηρίδια και τους ερεθιστικούς παράγοντες να φτάσουν στις βαθύτερες στιβάδες αποδυναμώνεται από διάφορους εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες, με αποτέλεσμα να αφήνει το δέρμα ευάλωτο και εκτεθειμένο. Οι πιο συνηθισμένοι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι οι περιβαλλοντικοί ( οι αλλαγές στη θερμοκρασία ή την υγρασία , η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση κλπ), ορισμένα  προϊόντα περιποίησης (που περιέχουν ερεθιστικά συστατικά, π.χ. αρώματα ή χρωστικές) , το lifestyle μας ( κάπνισμα, πικάντικες τροφές, αλκοόλ κλπ) και το ψυχολογικό στρες.  Υπάρχει όμως και μια ακόμα ιδιαιτερότητα. Το δέρμα μας διαθέτει εκ φύσεως ένα μεγάλο δίκτυο νευρικών απολήξεων, που μεταφέρουν ερεθίσματα από το περιβάλλον στον εγκέφαλο. Στο ευαίσθητο δέρμα, οι απολήξεις αυτές στέλνουν περισσότερα σήματα κινδύνου, μεταφράζοντας ακόμα και τα φυσιολογικά ερεθίσματα σαν βλαβερά.

Με τις εξειδικευμένες θεραπείες που εφαρμόζουμε στο Art&Beauty επιτυγχάνουμε  την άμεση καταπράϋνση των ερεθισμών και τη μείωση της ερυθρότητας του δέρματος. Συγχρόνως δε, τροφοδοτώντας τα κύτταρα της επιδερμίδας με ενυδατικά, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά , ενισχύουμε το υδρολιπιδικό φιλμ- τη φυσική ασπίδα προστασίας της, έτσι ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τις επιθέσεις που δέχεται και να  παραμένει… άνετη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες…

Ώρες Λειτουργίας

Θα μας βρείτε τις παρακάτω ημέρες & ώρες
κατόπιν ραντεβού:

Δευτέρα: 10:00 - 20:00
Τρίτη: 10:00 - 20:00
Τετάρτη: 10:00 - 14:00
Πέμπτη: 10:00 - 20:00
Παρασκευή: 10:00 - 20:00

Σαββάτο & Κυριακή μόνο κατόπιν συνεννοήσεως

Βρείτε μας

Γρ. Λαμπράκη 52, Ελευσίνα, 19200
art.beauty.ek@gmail.com
210 5547704

Ακολουθήστε μας