Ενυδάτωση

images/PROSOPO/enydatwsi/enydatwsi.JPG

Η φύση μας έχει προικίσει με ένα μοναδικό σύστημα ενυδάτωσης. Βρίσκεται στις  20 στρώσεις κυττάρων που αποτελούν την κερατίνη ή επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας μας. Το συμπαγές, σχεδόν αδιαπέραστο αυτό «τείχος», διαθέτει έναν πολυσύνθετο αλλά και ευαίσθητο μηχανισμό που συγκρατεί το νερό στα κύτταρα έτσι ώστε η  επιδερμίδα να διατηρείται ενυδατωμένη, απαλή και ελαστική.

Διαβάστε περισσότερα

Ο μηχανισμός αυτός ονομάζεται Φυσικός Ενυδατικός Παραγόντας (NMF). Πρόκειται για μια ομάδα φυσικών συστατικών – αμινοξέα, σάκχαρα, ουρία κ.α.- τα οποία καταλαμβάνουν το 30% της κερατίνης στιβάδας και έχουν την ιδιότητα να έλκουν το νερό και να το συγκρατούν στην επιδερμίδα. 

Όμως, διάφοροι εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η έκθεση της επιδερμίδας μας στον ήλιο, το κρύο, τη ζέστη ή τον αέρα και  τα «επιθετικά» προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούμε, αλλά και ενδογενείς, όπως είναι οι ορμονικές αλλαγές και βέβαια, ο χρόνος που περνά, φθείρουν τον ευαίσθητο αυτό μηχανισμό. Σταδιακά, τα κύτταρα χάνουν την ικανότητά τους να συγκρατούν το ποσοστό του νερού που τους είναι απαραίτητο και το φυσιολογικό σύστημα ενυδάτωσης του οργανισμού μας δεν προλαβαίνει να αναπληρώσει το νερό που εξατμίζεται. Έτσι, η επιδερμίδα αφυδατώνεται, γίνεται ξηρή, τραχιά και θαμπή. Το φαινόμενο αυτό, ονομάζεται διαδερμική απώλεια νερού και μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στην ηλικία των 25 χρόνων!

Στο Art&Beauty αντιμετωπίζουμε δυναμικά την απώλεια υγρασίας, εφαρμόζοντας  πρωτοποριακές θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και ανάπλασης της επιδερμίδας σε συνδυασμό με εξειδικευμένες καλλυντικές συνθέσεις που θα διατηρήσουν τα ευεργετικά οφέλη των θεραπειών για ακόμα περισσότερο καιρό!

Ώρες Λειτουργίας

Θα μας βρείτε τις παρακάτω ημέρες & ώρες
κατόπιν ραντεβού:

Δευτέρα: 10:00 - 20:00
Τρίτη: 10:00 - 20:00
Τετάρτη: 10:00 - 14:00
Πέμπτη: 10:00 - 20:00
Παρασκευή: 10:00 - 20:00

Σαββάτο & Κυριακή μόνο κατόπιν συνεννοήσεως

Βρείτε μας

Γρ. Λαμπράκη 52, Ελευσίνα, 19200
art.beauty.ek@gmail.com
210 5547704

Ακολουθήστε μας