Ραγάδες Microneedling

Η απότομη αύξηση ύψους στην εφηβεία, οι μεγάλες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους (στην εγκυμοσύνη ) , αλλά και η υπερβολική αύξηση μυών ( αν γυμνάζεστε εντατικά με βάρη), αναγκάζουν το δέρμα να τεντωθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το πλέγμα ινών κολλαγόνου και ελαστίνης του χορίου να εμφανίζει κατά τόπους «κενά» και να σχηματίζονται ραβδώσεις κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας- οι γνωστές μας ραγάδες … Στην αρχή, είναι έντονες και ρόδινες , ενώ σταδιακά, το μέγεθός τους μειώνεται και αποκτούν υπόλευκη απόχρωση, ένα τόνο ανοιχτότερη από αυτήν του υγιούς δέρματος.

Οι ραγάδες είναι μια μόνιμη αλλοίωση του δέρματος-φανταστείτε τις σαν ατροφικές ουλές- και είναι δύσκολο να εξαλειφθούν τελείως. Mε την εξειδικευμένη θεραπεία όμως που εφαρμόζουμε στο Art & Beauty μπορούμε σίγουρα, να τις απαλύνουμε αισθητά!

Το micro-needling, ή μεσοθεραπεία με μικροβελόνες, θεωρείται η αποτελεσματικότερη μη επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης των ραγάδων. Ο στόχος της θεραπείας μας είναι διπλός: η ορατή λείανση της επιφάνειας της επιδερμίδας και συγχρόνως, η ενδυνάμωση του ιστού στήριξης στις βαθύτερες στιβάδες της με την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης έτσι ώστε να καλυφθούν τα … «κενά» του χορίου και να μειωθεί το βάθος και το πλάτος των ραγάδων.

Το micro-needling στην πράξη

Αρχικά, με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου κοκτέιλ οξέων φρούτων διεγείρουμε τον μεταβολισμό των κυττάρων για την ταχύτερη παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

Στη συνέχεια, οι λεπτές ακίδες της κεφαλής του Bella Medical, της προηγμένης συσκευής micro-needling που χρησιμοποιούμε, τσιμπούν την επιδερμίδα και προκαλούν μικροτραυματισμούς, «αναγκάζοντας» τον οργανισμό να πυροδοτήσει τον μηχανισμό επούλωσης –με την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων- για την παραγωγή και εναπόθεση νέου, υγιούς κολλαγόνου τοπικά, στις περιοχές όπου σχηματίζονται ραγάδες.

Η ανάπλαση όμως δεν τελειώνει εδώ. Οι μικροσκοπικές οπές - περίπου 1000 ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος - που προκαλούνται από τους νυγμούς του micro-needling, γίνονται κανάλια «διόδου» για το ειδικό διάλυμα μεσοθεραπείας κατά των ραγάδων που φτάνοντας στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας προσφέρει:

  • Αναγεννητικά στοιχεία όπως είναι η ελαστίνη και η δεξ-πανθενόλη τα οποία αναδομούν τους κατεστραμμένους ιστούς.
  • Φυτικά εκχυλίσματα όπως ο κισσός και η γνωστή για τις επουλωτικές και συσφιγκτικές της ιδιότητες , Centella Asiatica, που ενεργοποιεί τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης και ενισχύει την ακεραιότητα του συνδετικού ιστού .
  • Αυξητικούς παράγοντες που ενεργοποιούν την παραγωγή νέων κυττάρων και τη σύνθεση κολλαγόνου.
  • Οργανικό πυρίτιο, ένα συστατικό απαραίτητο για τον σχηματισμό ινών κολλαγόνου, το οποίο προστατεύει, ενυδατώνει, αναδομεί και συσφίγγει το δέρμα.

Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες, θα διαπιστώσετε πως η βελτίωση είναι ορατή: η επιδερμίδα θα ξαναβρεί τη λεία, σφριγηλή της όψη ενώ σταδιακά, οι ραγάδες θα γίνονται ολοένα και πιο αχνές, μέχρι η παρουσία τους να πάψει να σας ενοχλεί …

To Art & Beauty σας συμβουλεύει:

  • Για να προλάβετε τις ραγάδες, αποφεύγετε τις απότομες και μεγάλες αυξομειώσεις βάρους και διατηρείτε την επιδερμίδα σας σωστά ενυδατωμένη.
  • Για να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα από τη θεραπεία μας, αντιμετωπίστε τις ραγάδες νωρίς, όσο ακόμα είναι «φρέσκες». Οι αναβολές και οι καθυστερήσεις, βλάπτουν σοβαρά την… εμφάνισή σας!

Ώρες Λειτουργίας

Θα μας βρείτε τις παρακάτω ημέρες & ώρες
κατόπιν ραντεβού:

Δευτέρα: 10:00 - 20:00
Τρίτη: 10:00 - 20:00
Τετάρτη: 10:00 - 14:00
Πέμπτη: 10:00 - 20:00
Παρασκευή: 10:00 - 20:00

Σαββάτο & Κυριακή μόνο κατόπιν συνεννοήσεως

Βρείτε μας

Γρ. Λαμπράκη 52, Ελευσίνα, 19200
art.beauty.ek@gmail.com
210 5547704

Ακολουθήστε μας