Λεξικό ομορφιάς

Η ομορφιά είναι πολυδιάστατη. Όσα δεν γνωρίζεις… Ή θέλεις να μάθεις καλύτερα, είναι εδώ

 
Το Δέρμα μας
Ανατομία, συστατικά, καταστάσεις της επιδερμίδας κ.α… Τα πάντα για το δέρμα σας
Προϊόντα Ομορφάς και Συστατικά
Διαχρονικά, tredy, καινοτόμα, βιολογικά, συστήματα μεταφοράς στο δέρμα… Γνωρίστε τα όλα
Τεχνικές Ομορφιάς
Κλασικές, επίκαιρες, μοντέρνες, χαλαρωτικές, επεμβατικές… Όλες για την ομορφιά

AHA Α-Υδροξέα

AHA Α-Υδροξέα

Αιθέρια έλαια

Αιθέρια έλαια

Ακμή ενηλίκων

Ακμή ενηλίκων

Βιταμίνη Α

Βιταμίνη Α

Γλυκοζυλίωση

Γλυκοζυλίωση

Γλυκολικό οξύ

Γλυκολικό οξύ

Δέρμα

Δέρμα

Ινοβλάστες

Ινοβλάστες

Micellaires water

Micellaires water

Μανδελικό οξύ

Μανδελικό οξύ

Ρετινόλη

Ρετινόλη

Σμηγματογόνοι αδένες

Σμηγματογόνοι αδένες

Σμήγμα

Σμήγμα

Υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ

PH δέρματος

PH δέρματος

  • AHA Α-Υδροξέα
  • Αιθέρια έλαια
  • Ακμή ενηλίκων
  • Βιταμίνη Α
  • Γλυκοζυλίωση
  • Γλυκολικό οξύ
  • Δέρμα
  • Ινοβλάστες
  • Micellaires water
  • Μανδελικό οξύ
  • Ρετινόλη
  • Σμηγματογόνοι αδένες
  • Σμήγμα
  • Υαλουρονικό οξύ
  • PH δέρματος
  • AHA Α-Υδροξέα

    Ειδικές ουσίες οι οποίες προέρχονται από τα φρούτα, το γάλα και άλλες φυσικές πηγές. Τα γνωστότερα είναι το γλυκολικό οξύ , το γαλακτικό οξύ , το μηλικό οξύ , το κιτρικό οξύ και το ταρταρικό οξύ . Στην πλειοψηφία τους έχουν κερατολυτικές ιδιότητες , μειώνουν δηλαδή την συνοχή των κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας επιταχύνοντας την απολέπισή τους . Επίσης αυξάνουν το πάχος των βαθύτερων στιβάδων της και ενεργοποιούν την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Τα ΑΗΑ έχουν προσθέσει νέες διαστάσεις στο χημικό πήλινγκ καθώς δρουν στην ίδια βάση με αυτά, προάγοντας όμως   μια πιο «ευγενική»απολέπιση του δέρματος χωρίς  τις ανεπιθύμητες συνέπειες .Χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καθημερινής περιποίησης και αντιγηραντικές συνθέσεις ,σε χαμηλές ασφαλείς περιεκτικότητες  , ή αυτόνομα ως  θεραπείες ανανέωσης και λάμψης (peeling) σε υψηλότερες περιεκτικότητες. Χρειάζεται σύνεση και κλιμάκωση στην εφαρμογή  τους γιατί  αλλιώς μπορεί να παρουσιάσουν ερεθισμούς και φωτοευαισθησία.

  • Αιθέρια έλαια

    Είναι ουσίες που περιέχονται στα άνθη, φύλλα, φλοιούς, ρίζες, σπόρους και καρπούς διαφόρων φυτών και δένδρων. Εξάγονται με τη μέθοδο της απόσταξης και η επαφή τους με τον οργανισμό μας επιτυγχάνεται με την απορρόφησή τους από το δέρμα, αλλά και μέσω της όσφρησης. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδανικά για την υγεία της επιδερμίδας. Χαρίζουν ενέργεια και ακτινοβολία ακόμη και στα πιο απαιτητικά δέρματα.

  • Ακμή ενηλίκων

    Ονομάζεται και όψιμη ακμή και μπορεί να  κάνει την εμφάνιση της στα 30, στα 40, ακόμα και στα 50 . Σύμφωνα με έρευνες  το συνεχές και χρόνιο άγχος - αποτέλεσμα της μοντέρνας ζωής,-προκαλεί υπερδιέγερση της λειτουργίας του νευρικού και ενδοκρινικού συστήματος. Συνδυαστικά η κακή διατροφή, οι εξωγενείς επιθετικοί παράγοντες (ακτίνες UV, περιβαλλοντικοί ρύποι κλπ) , οι ορμονικές διακυμάνσεις και η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών προϊόντων, πυροδοτούν την υπερλειτουργία  των σμηγματογόνων αδένων   αυξάνοντας τη παραγωγή σμήγματος και προκαλόντας τοπικές φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Η αντιμετωπιση της διαφέρει από την εφηβική ακμή.

  • Βιταμίνη Α

    Η βιταμίνη Α είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, απαραίτητη για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, με επικουρική δράση σε διάφορες  λειτουργίες του οργανισμού μας. Στην καλλυντική της μορφή  γνωστή ως ρετινόλη είναι μία από τις πιο δραστήριες ουσίες  κατά της γήρανσης  και των ελευθέρων ριζών. Ενθαρρύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό και την παραγωγή κολλαγόνου, έχει πλούσια απολεπιστική δράση, επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων, επουλώνει και συντελεί στη φωτεινότητα της επιδερμίδας. Η ρετινόλη σε καθαρή μορφή   είναι  ιδιαίτερα  δραστική  και  αποτελεσματική. Εφαρμόζεται όμως   με φειδώ, πάντα νύχτα  ξεκινώντας από μικρές συγκεντρώσεις και αυξάνοντας σταδιακά , γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε ευαίσθητα δέρματα. Η σύγχρονη κοσμετολογία έχει δημιουργήσει φόρμουλες αργής αποδέσμευσης που είναι αποδεδειγμένα ξεχωριστές για τα  ευεργετικά της οφέλη ,ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ερεθισμού.

  • Γλυκοζυλίωση

    Είναι ένα βιοχημικό φαινόμενο, κατά το οποίο  η περίσσεια γλυκόζη του αίματος προσκολλάται στις πρωτεϊνες του οργανισμού (αιμοσφαιρινή και  κολλαγόνο ) , με αποτέλεσμα να σχηματίζονται νέα επιβλαβή μόρια τα ΑGEs (Προχωρημένα Προϊόντα Γλυκοζυλίωσης) που ουσιαστικά κάνουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη να γίνονται  άκαμπτα. Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι  το 50% της γήρανσης οφείλεται στη γλυκοζυλίωση .

    Τα καλά νέα είναι ότι  η καρνοσίνη , το φυσικό αντιοξειδωτικό μόριο , που βρίσκεται στους μυς και στον εγκέφαλο, ανακαλύφθηκε ότι  δρα ενάντια στη γλυκοζυλίωση των πρωτεϊνών στους δερματικούς ιστούς. Ελαττώνοντας λοιπόν  την κατανάλωση ζάχαρης   και βάζοντας την καρνοσίνη στην  καθημερινή φροντίδα μας  βοηθάμε  σημαντικά στην αντιμετώπιση της γλυκοζυλίωσης.

  • Γλυκολικό οξύ

    Κατατάσσεται στα άλφα υδροξέα (AHA) και παράγεται από το ζαχαροκάλαμο. Αποδεικνύεται το πλέον δραστικό και ξεχωριστό  χάρη στο μικρό μοριακό του βάρος .Φτάνει  στις κατώτερες στιβάδες της επιδερμίδας , απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αποτρέπει έτσι το φράξιμο των πόρων, πράγμα που συνιστά τη χρήση του  ακόμη κι από την εφηβική ηλικία. Ιδανικό για να δημιουργήσει ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα και  να διεγείρει τους ινοβλάστες .Το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών; H  μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

    tip: Εφαρμόζεται σε  χαμηλές ποσοστώσεις ως 10%για φροντίδα στο σπίτι. Συνοδεύεται πάντα από αντηλιακή προστασία. Συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 10% εφαρμόζονται μόνο σε θεραπείες στο ινστιντούτο.

  • Δέρμα

    Αποτελεί  το μεγαλύτερο ανθρώπινο όργανο,  ως προς το βάρος του και ως προς την επιφάνεια σώματος που καλύπτει.  Διακρίνεται ανατομικά σε 3 βασικές κυτταρικές στιβάδες, την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ή λιπώδη ιστό, από έξω προς τα μέσα. Το δέρμα αποτελεί ένα ασφαλές  κάλυμμά   που αγκαλιάζει   και προστατεύει τα ζωτικά μας όργανα, επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του, απορροφά  χρήσιμες ουσίες αλλά και εμποδίζει την είσοδο των μικροβίων .  Είναι το μόνο από τα ανθρώπινα όργανα που είναι   σε συνεχή έκθεση με το περιβάλλον

  • Ινοβλάστες

    Είναι κύτταρα του χορίου που παράγουν δομικά υλικά, με σημαντικότερες τιςίνες κολλαγόνου και ελαστίνης οι οποίες εξασφαλίζουν την σφριγηλότητα  κι ελαστικότητα  της επιδερμίδας. Με την πάροδο του χρόνου οι ινοβλάστες μειώνονται  και χάνουν την παραγωγικότητα τους με αποτέλεσμα να  εμφανίζονται στην επιδερμίδα, τα πρώτα ορατά σημάδια γήρανσης που δεν είναι άλλα από τις ρυτίδες και τη χαλάρωση. Η επιστήμη και η τεχνολογία της ομορφιάς προσπαθούν  αδιάκοπα για την εύρεση  νέων τεχνικών που θα  διεγείρουν τους ινοβλάστες και θα  τους “αναγκάζουν ‘’ να παράγουν  κολλαγόνο και ελαστίνη, με στόχο τη διατήρηση της νεότητας.

  • Micellaires water

    Τα έξυπνα «Νερά Ντεμακιγιάζ» αποτελούν το πιο ενδιαφέρον trend στον καθαρισμό του προσώπου,αλλά  και μια σωτήρια λύση για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.Τα διάφανα αυτά νερά  χάρη στα μικκύλια, μικροσκοπικά  μόρια  ελαίων , έχουν τη δυνατότητα να μαγνητίζουν και να αφαιρούν από την επιδερμίδα ρύπους,  σμήγμα και  μακιγιάζ  με μια κίνηση.

  • Μανδελικό οξύ

    Προέρχεται από το πικραμύγδαλο και ανήκει στην οικογένεια των A –υ υδροξυ‐οξέων. Ειναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, της μελάγχρωσης και της αντιμετώπισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων του δέρματος. Η διαπιστωμένη αντιμικροβιακή και κερατολυτική του δράση  το χρήζει ιδανικό και για ακμή ,ενώ το υψηλό μοριακό του βάρος το καθιστά κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες και για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες

  • Ρετινόλη

    Δείτε βιταμίνη Α

  • Σμηγματογόνοι αδένες

    Οι σμηγματογόνοι αδένες, όπως υποδηλώνει το όνομα τους είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή του σμήγματος(παχύρευστο λιπαρό υλικό). Στο σώμα μας βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, εκτός από τις παλάμες και τα πέλματα. Ενεργοποιούνται κυρίως κατά την περίοδο της εφηβείας ενώ σταθεροποιούνται συνήθως κατά την ενήλικη ζωή χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Η δραστηριότητα τους σχετίζεται με γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες. Η δυσλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, που οδηγεί σε υπερβολική παραγωγή σμήγματος ονομάζεται σμηγματόρροια

  • Σμήγμα

    Εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες. Κάτω από φυσιολογικές  συνθήκες, αυτό το λιπαρό υλικό λειτουργεί ως φυσικό λιπαντικό, προστατεύει το δέρμα από την αφυδάτωση, και αποτελεί  ασπίδα προστασίας στις περιβαλλοντικές  επιθέσεις.

    Το περιττό σμήγμα όμως που συσσωρεύεται  από υπερδραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων και εγκλωβίζεται - μαζί με τους ρύπους και τη σκόνη- στους φραγμένους πόρους, δημιουργεί ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηριδίων. Έτσι, πολύ συχνά εμφανίζονται μαύρα στίγματα ,σπυράκια και ακμή. Ο πιο  άμεσος ασφαλής και , αποτελεσματικός  τρόπος  αντιμετώπισης  είναι ο βαθύς καθαρισμός προσώπου

  • Υαλουρονικό οξύ

    Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης , ένα φυσικό συστατικό που  υπάρχει στο σωμα μας .  Ως εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο (δεσμεύει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του),  παίζει σπουδαίο ρόλο στην ενυδάτωση, την αντοχή, την ανάπλαση και την επούλωση του δέρματος και δικαίως  θεωρείται ο απόλυτος σύμμαχος νεότητας,  Αν και η μόδα θέλει το υαλουρονικό  σε συμπλήρωμα διατροφής, καμία μελέτη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του .Αντίθετα η εφαρμογή του απευθείας πάνω στο δέρμα έχει εξαιρετικά  αποτελέσματα και αναλογα με το μοριακό του βάρος, το υαλουρονικό οξύ, μπορεί να διεισδύσει σε διαφορετικές στιβάδες της επιδερμίδας.

  • PH δέρματος

    To ph(potential of hydrogen)  είναι ένας "δείκτης" που μας δείχνει πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι  ένα διάλυμα. Η μέτρηση του γίνεται σε κλίμακα  που   κυμαίνεται από το 0,0 έως το 14,0.Ενας δείκτης από 0-7 θεωρείται  όξινος ενώ από 7-14 αλκαλικός To ουδέτερο pH είναι αυτό με τιμή 6- 7.,Όταν γεννιόμαστε  το Ph  του δέρματος μας είναι κοντά στο 7, γεγονός που το  καθιστά  αρκετά ευαίσθητο και επιρρεπές σε δερματοπάθειες. 

    Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας, το οποίο παρέχει ένα μοναδικό μηχανισμό διατήρησης του ph, προσπαθει να το κρατά  όλο και πιο ουδέτερο, περίπου στο 5.5 με 6.0. Σημαντικότερος εχθρός μας για  το ph του δέρματός μας, είναι τα σαπούνια καθαρισμού, ειδικά όσα προορίζονται για λιπαρά δέρματα. Προσοχή στη χρήση επιθετικών καθαριστικών.

  • AHA Α-Υδροξέα
  • Αιθέρια έλαια
  • Ακμή ενηλίκων
  • Βιταμίνη Α
  • Γλυκοζυλίωση
  • Γλυκολικό οξύ
  • Δέρμα
  • Ινοβλάστες
  • Micellaires water
  • Μανδελικό οξύ
  • Ρετινόλη
  • Σμηγματογόνοι αδένες
  • Σμήγμα
  • Υαλουρονικό οξύ
  • PH δέρματος

Ώρες Λειτουργίας

Θα μας βρείτε τις παρακάτω ημέρες & ώρες
κατόπιν ραντεβού:

Δευτέρα: 10:00 - 20:00
Τρίτη: 10:00 - 20:00
Τετάρτη: 10:00 - 14:00
Πέμπτη: 10:00 - 20:00
Παρασκευή: 10:00 - 20:00

Σαββάτο & Κυριακή μόνο κατόπιν συνεννοήσεως

Βρείτε μας

Γρ. Λαμπράκη 52, Ελευσίνα, 19200
art.beauty.ek@gmail.com
210 5547704

Ακολουθήστε μας